Hoeveel is mijn auto waard? Dagwaarde auto

Hoeveel is mijn auto waard? Dat is een veel gestelde vraag door mensen die hun auto willen verkopen. Hoeveel is mijn auto waard? kun je ook verwoorden als de dagwaarde auto of als de taxatiewaarde van een auto. Omdat de waardebepaling auto moeilijk te schatten is, word de auto waarde vaak bepaald door een aantal factoren zoals: wat voor soort auto gaat het om? een personenauto, stationwagen, bestelbus of een terreinwagen. Wat voor merk auto is het?  Je begrijpt waar ik heen wil met mijn antwoord, het is niet zo gemakkelijk om deze vraag te beantwoorden. Daarom wil ik wat verder ingaan op deze factoren op de vraag: Hoeveel is mijn auto waard?

Hoeveel is mijn auto waard?

Zoals ik hierboven al had gezegd zijn er tal van factoren die de waardebepaling van de auto beïnvloeden. Om de auto waarde te bepalen zijn er tal van vragen die je jezelf kunt afvragen die de mogelijkerwijs de dagwaarde van je auto beïnvloeden, hieronder geef ik er een aantal:

  • Wat is het merk van de auto? Een auto van Duitse komaf (Volkswagen, Audi) is bijvoorbeeld heel waardevast.
  • Wat is het bouwjaar van de auto?
  • Wat voor soort auto is het? (Personenauto, stationwagen, terreinwagen enz.)
  • Wat is de kilometerstand?
  • Verkeerd mijn auto in goede staat?

hoeveel is mijn auto waardJe kunt hier nog tal van vragen bij verzinnen om tot een goede afweging te komen op de vraag: Hoeveel is mijn auto waard? Maar je begrijpt dat elke auto verschillend is en allemaal anders zijn gebruikt, dus daarom moet voor elke auto uitzonderlijk een waardebepaling auto moet worden vastgesteld. Zelfs de kleur kan de waarde van de auto beïnvloeden. Omdat er ook veel mensen zijn die niet goed zijn in de waardebepaling van een auto, zijn er ook een hoop hulpmiddelen die zij kunnen gebruiken om toch een goede waarde van de auto te bepalen. De vraag Hoeveel is mijn auto waard? Kun je ook op verschillende websites laten berekenen. Je moet niet teveel waarde hechtten aan de uitkomst van deze websites omdat hierbij niet de staat van de auto is meegerekend. Ook veranderingen die aan de auto zijn aangebracht die de waarde van de auto kunnen beïnvloeden zijn niet meegerekend. En ook eventuele mankementen aan de auto zijn niet negatief meegerekend.

Websites waar je de waardebepaling van je auto kunt opvragen zijn Independer, AutoDNA of de ANWB. Probeer gerust alle websites om tot een goed oordeel te komen want zelfs onderling hebben ze nog veel verschillen.

Hoeveel is mijn auto waard? Mobiele Apps

De vraag hoeveel is mijn auto waard? kan tegenwoordig ook worden bepaald met mobiele applicaties. Op de iPhone zijn er een aantal applicaties die makkelijk in gebruik zijn, om de dagwaarde te bepalen en ook kan je vaak de specificaties van de auto vinden met deze apps. Een aantal handige applicaties zijn: AutoWaarde (iTunes link) en Bovag Autolog (iTunes link). En zo zullen er nog veel meer relevante applicaties zijn die de vraag hoeveel is mijn auto waard beantwoorden.